Exclusieve NFI-reeks

Uitwisseling van kennis en expertise tussen het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de ketenpartners in het strafproces is één van de kerntaken van het NFI. Voor de uitwisseling van kennis richting de advocatuur werkt het NFI samen met Sdu Opleidingen in een exclusieve reeks aan cursussen. Tijdens deze cursussen nemen we je mee in de (on)mogelijkheden van het forensisch onderzoek in strafzaken.

Sdu en het NFI geven met deze reeks een uniek kijkje in de keuken van het forensisch instituut. Deze cursussen kun je als strafrechtadvocaat dus niet missen.

Op deze pagina vind je recente artikelen van het NFI, interviews met een aantal van de docenten en een overzicht van alle cursussen.

Komende cursussen uit de NFI-reeks

Deep fake, big data en meer; betekenis voor het strafrecht** - webinar

NFI Webinar Forensisch digitaal onderzoek met nieuwe technologie├źn

Datum 16 november 2023

Digitaal onderzoek en identificatie en forensische biometrie*: Exclusieve NFI-reeks

Digitale communicatie, vingersporen, beeld- en spraakonderzoek

Datum 7 december 2023

Docenten aan het woord

thumbnail image

David van der Vloed

David is onderzoeker bij de Spraak-, Taal- en Audiogroep bij het NFI. Hij is tekenbevoegd op het gebied van automatische sprekerherkenning (softwarematig vergelijken van stemmen tbv sprekeridentificatie) en op het gebied van transcriptie, ofwel het uitwerken van spraak die lastig te verstaan is.

Met David gingen we in gesprek over zijn rol als forensisch deskundige bij strafzaken, wat hij in de NFI cursus mee wil geven aan strafrechtadvocaten en het belang van forensische kennis voor strafrechtadvocaten.

Recente artikelen van het NFI