Een opleiding, op maat gemaakt voor jullie medewerkers; waarom?

Een goede kennis bij de medewerkers is van essentieel belang voor jullie organisatie. Ook het regelmatig updaten van die kennis is van groot belang. Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste opleidingen kunnen volgen? En hoe laat je de inhoud dan aansluiten op de vraagstukken die spelen binnen de organisatie?

De oplossing? Het op maat laten maken van een cursus of opleiding speciaal voor jullie medewerkers. Een incompany!

Een uniek format voor jouw organisatie
Met een opleiding op maat, zorg je ervoor dat deze perfect aansluit op de behoeften en doelstellingen die spelen binnen de organisatie. Of je de opleiding nu online laat plaatsvinden, in hybride vorm of fysiek. Jullie vraagstukken en casussen zullen op deze manier centraal staan. Zo’n opleiding kan worden gegeven door verschillende docenten, waaronder medewerkers vanuit de eigen organisatie. Zo laat je de theorie samenkomen met de praktijk. Jullie praktijk. Bedenk wat een voordeel dit zal hebben voor jullie organisatie!

Het hele team of organisatie volgt ook dezelfde opleiding en krijgt hierdoor dus in één keer dezelfde informatie en (basis)kennis. Teamleden leren van elkaars vragen en praktijkervaringen. Er is voldoende ruimte voor vragen, die specifiek betrekking hebben op jullie dagelijkse praktijk of praktijkcasussen. Of wellicht wel vragen die je liever niet stelt in het bijzijn van vakgenoten vanuit andere organisatie. Een opleiding op maat, draait helemaal om jouw organisatie.

Volgens jullie kostenplaatje
Een opleiding volgen brengt kosten met zich mee. Helemaal wanneer het gaat om een heel team of wellicht wel een hele organisatie een opleiding laten volgen. Maar bij een op maat gemaakte opleiding heb jij de touwtjes in handen. Want de opleiding wordt zo gemaakt dat het past binnen jullie doelstellingen, maar zeker ook binnen jullie kostenplaatje.

Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor docenten. Je hebt verschillende opties bij de keuze voor een docent, zoals de inzet van praktijkdocenten vanuit jullie eigen organisatie. Een praktijkdocent kan een opleiding, geheel of gedeeltelijk, voor zijn of haar rekening nemen. Hierdoor is er niet alleen het voordeel in de kosten, maar ook het feit dat theorie en praktijk samen worden gebracht.

Natuurlijk is er de optie om de opleiding op jullie eigen kantoor te laten plaatsvinden of met interne cateringmogelijkheden. Dit brengt minder kosten met zich mee dan een opleiding op een externe locatie waar je huur en/of cateringkosten moet betalen.

En wanneer we het dan hebben over het gebruik maken van jullie eigen locatie, en als dit niet mogelijk is, een locatie dichtbij jullie kantoor, dan is er ook nog de besparing op de reistijd en -kosten. Bedenk je hoeveel het scheelt voor de organisatie, wanneer je niet meerdere medewerkers naar een cursus toe hoeft te sturen, maar deze opleiding juist naar de medewerkers haalt.

Dit zijn allemaal manieren waarop je met een op maat gemaakte opleiding kunt besparen op de kosten. Op die manier past zo’n opleiding binnen elk kostenplaatje.

Wanneer het jullie uitkomt
En dan is er nog het voordeel van timing. Door een opleiding op maat te laten maken, speciaal voor jullie organisatie, kun je deze laten plaatsvinden wanneer het jullie uitkomt. Medewerkers hoeven niet te wachten op die broodnodige nieuwe kennis, totdat een opleider besluit een cursus te organiseren. Maar je kunt die kennis voor jullie medewerkers in huis halen. Wellicht net even eerder dan vakgenoten. Jullie organisatie loopt dan dus een stapje voor op de rest. En dat is toch wat we allemaal willen?!

Dus waarom een opleiding op maat gemaakt?
Met andere woorden, een opleiding speciaal gemaakt voor jouw organisatie heeft heel veel voordelen. We zetten ze kort nog even op een rij:
  • Een uniek format afgestemd op jullie behoeften; online, hybride of fysiek
  • Maak gebruik van jullie eigen praktijkcasus(sen) voor optimale aansluiting op jullie dagelijkse praktijk
  • Er is alle ruimte voor specifieke vragen, gericht op de dagelijkse praktijk
  • Het hele team wordt tegelijk voorzien van dezelfde (basis)kennis
  • De opleiding wordt samengesteld aan de hand van jullie kostenplaatje
  • Verzorgd op een eigen locatie of een locatie in de buurt en daardoor minder reistijd en -kosten voor de deelnemers
  • Verzorgd op een tijdstip wanneer het jullie uitkomt
Een incompany; goed geregeld!
Zo’n opleiding speciaal voor jouw organisatie, een incompany, is dus het antwoord op jullie vragen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jullie medewerkers de juiste opleiding kunnen volgen. Met een inhoud, die perfect aansluit op de vraagstukken die spelen binnen jouw organisatie. Goed geregeld dus!

Graag direct contact?

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie, kantoor, bedrijf, instelling of vereniging kunnen doen? Laat mij uw specifieke educatiebehoefte weten en ik bespreek graag de mogelijkheden met u!

Volg ons op social media