media image

P. (Pieter) Kuypers

Advocaat-partner
Pieter Kuypers is partner en advocaat bij AKD. Hij is gespecialiseerd in Europees recht en richt zich binnen dit rechtsgebied op aanbestedings-, mededingings- en staatssteunrecht. Daarnaast heeft Pieter bijzonder veel kennis van het internationaal privaatrecht. Hij behandelt zaken waarbij zorg, energie, concurrentie en de overheid betrokken zijn.

Pieter adviseert in zaken waarbij deze rechtsgebieden aan de orde zijn. Hij vertegenwoordigt ondernemingen, overheden en semioverheden bij de Europese en Nederlandse gerechten. Zo werkt hij onder meer met Prorail, Malmberg (Sanoma) en de gemeente Tilburg. Zijn cliënten waarderen zijn slimme oplossingen, strategisch advies en praktische benadering. Pieter overtuigt dankzij zijn ruime ervaring en scherpe juridische kennis.

Ook is Pieter hoogleraar Europees en nationaal aanbestedingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en docent aanbestedingsrecht bij de Amsterdam School of Real Estate en Europees recht aan de Universiteit Utrecht. Verder geeft hij gastcolleges aan andere universiteiten in binnen- en buitenland.

Spreekt tijdens