media image

M.P.G. (Marjolein) Rietbergen

Rechter
Marjolein Rietbergen, tot 1 juni 2022 jeugd-en familierechtrechtadvocaat bij Meesters aan de Maas Advocaten, is kinderrechter bij de rechtbank Rotterdam. 

Marjolein heeft haar studie Nederlands recht gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na een actieve studententijd is zij sedert 1983 advocaat, gespecialiseerd in het jeugd-en familierecht. Zij woonde en werkte vele jaren in het buitenland, in Hong Kong, de USA en Ierland, waar zij betrokken was bij velerlei projecten op het gebied van jeugdrecht en jeugdzorg.

Ook is zij onder meer werkzaam als dagvoorzitter bij congressen, docent in het jeugdrecht bij verschillende opleidingen, is zij lid van het Netwerk Bijzondere curatoren in jeugdzaken, nam en neemt zij deel aan diverse projectgroepen en besturen binnen haar vakgebied, was zij co-voorzitter van de Klachtencommissie van Pameijer, is zij lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse JeugdrechtAdvocaten) en was zij mede-oprichter en bestuurslid van de VJAR, de Vereniging JeugdrechtAdvocaten Rotterdam.

Lees een interview met Marjolein over haar beleving van het Jeugdrecht >>

Spreekt tijdens