media image
Advocaat-Partner

A. (Allard) Knook

Allard Knook is gespecialiseerd in het staatssteunrecht en het Europees recht. Nadat hij in 2009 zijn promotie aan de Universiteit Utrecht afrondde, heeft Allard Knook als advocaat in korte tijd een grote reputatie opgebouwd. Hij is specialist als het gaat om het signaleren en afdekken van risico's inzake staatssteun. Dit rechtsgebied heeft een grote vlucht genomen. Decentrale overheden en projectontwikkelaars, maar ook woningcorporaties, onderzoeksinstellingen, sportclubs, natuurorganisaties, energiemaatschappijen en diverse andere instellingen weten Allard feilloos te vinden. Allard mag de meeste Nederlandse gemeenten en provincies tot zijn clientèle rekenen en wordt door hen geroemd om zijn integriteit, scherpe intellectuele vermogen, persoonlijke aanpak en zijn praktische en klantgerichte manier van werken.

 

Allard studeerde Administratief, Constitutioneel en Internationaal recht aan de Universiteit van Utrecht. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit. Allard werkte eerder als advocaat bij CMS Derks Star Busmann en als EU Commentator Lawtel bij Thomson Reuters. 

Allard Knook is partner bij bij PwC Legal, waar hij leiding geeft aan Public Sector Legal.

 

Bijzonderheden

  • Oprichter/coördinator Landelijk Staatssteunnetwerk
  • Lid redactie Bouwrecht
  • Lid redactie Thema’s van het Omgevingsrecht
  • Docent bij Kluwer, Bestuursacademie, OSR Juridische Opleidingen, Geoplan, BJU Law at Web, VNG Academie, Instituut voor Juridische Opleidingen en Juridische Academie
  • Vaste annotator Lawtel EU, Thomson Reuters

Spreekt op