Roderik Bolle

Adviseur-Partner

Roderik Bolle (1972) is oprichter en managing partner van Orchestra, een family office dat zich naast het bedienen van (vermogende) families, vooral ook inzet voor het blijvend ondersteunen van goede doelen stichtingen in Nederland.

 

Sinds 1996 is Bolle al actief in de financiële wereld, initieel bij ABNAMRO in Amsterdam, later bij diezelfde bank en Goldman Sachs als aandelenhandelaar in London. Sinds 2005 woont en werkt hij in Nederland, voornamelijk als verantwoordelijke voor vermogensbeheer.

Met Orchestra neemt Bolle afstand van de manier waarom vermogensbeheer gedefinieerd wordt: géén percentagevergoedingen voor beleggingsdiensten, verregaande administratieve ondersteuning voor klanten (tot en met jaarrekeningen en betalingsverkeer) en het inrichten van governance en compliance processen op een heldere, eenduidige manier.

 

Naast Orchestra is Bolle sinds 2008 actief als bestuurder bij diverse fondsen en stichtingen, is hij voorzitter van de Haagsche Rugby Club en schrijft hij regelmatig columns voor het filantropisch platform De Dikke Blauwe als redacteur Finance & Governance.

 

Hij is getrouwd, vader van drie en woonachtig in Den Haag.