media image

N.F. (Nienke) Hoogervorst

Na haar opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht met het strafrecht als specialisatie en een stageperiode bij Spong Advocaten, is Nienke Hoogervorst enige tijd werkzaam geweest binnen de advocatuur op Curaçao. In 2005 bemachtigde zij, na een selectieprocedure van honderden kandidaten, de titel De Nieuwe Moszkowicz. Vervolgens is zij 6 jaar lang werkzaam geweest bij Moszkowicz Advocaten te Amsterdam waar zij zich specialiseerde in het strafrecht en het jeugd(straf)recht. Legio complexe en spraakmakende strafzaken heeft zij zelfstandig behandeld. Daarnaast verleende zij samen met mr. A. Moszkowicz rechtsbijstand in onder meer de megazaken Holleeder, Hells Angels (Acroniem) en Wilders.

Zij heeft geleerd om strafzaken van gevarieerde aard te behandelen. Duidelijk zal zijn dat de verdediging in de zaak Wilders een andere aanpak vereist dan de verdediging in de zaak Holleeder. In 2011 startte zij haar eigen kantoor en breidde zij haar (straf)praktijk verder uit. In 2017 ging zij de samenwerking opnieuw aan met mr. Moszkowicz.

In strafzaken is het bepalen van de strategie vanaf de eerste minuut van levensbelang. Mr. Hoogervorst is gewend om gecompliceerde en omvangrijke strafzaken in snel tempo eigen te maken. Zij weet direct de vinger op de zere plek te leggen en vanaf het begin de cliënt van juiste adviezen te voorzien.

Mr. Hoogervorst verleent niet alleen rechtsbijstand aan volwassenen, maar ook aan minderjarigen die worden verdacht van een strafbaar feit. Zij behandelt eveneens civiele uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen. Naast het commune strafrecht behandelt mr. Hoogervorst ontnemingszaken, uitlevering en overlevering, als ook WOTS- en WETS-zaken. Daarnaast behandelt mr. Hoogervorst kwesties die betrekking hebben op het gevangeniswezen, zoals overplaatsingen, bezwaar- en beroepschriften en klachten.