Marsha Vallenduuk

Mr. Marsha Vallenduuk (partner) is sinds 2002 werkzaam als jurist en sinds 2007 als advocaat. Sinds 2011 is zij partner en inmiddels geruime tijd samen met Patrick verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op het kantoor.

Al tijdens haar studie op de Universiteit van Amsterdam ontstond een grote interesse voor het arbeidsrecht en dan meer specifiek voor het collectieve arbeidsrecht (cao-recht). Marsha schreef haar scriptie over het algemeen verbindend verklaren van cao’s. Ze zette daarbij het gewijzigde “strengere” dispensatiebeleid van het Ministerie SZW af tegen de contractvrijheid van ondernemers.

Tot op de dag van vandaag houden dergelijke zaken Marsha bezig.  Zij staat ondernemers bij die te maken krijgen met een collectieve cao-controle van bijvoorbeeld FNV (Stichting VNB), CNV of de SNCU. Ze begeleidt de werkgever daarin van begin- tot eindstadium. Nu zij veel transportondernemingen bijstaat, hebben deze zaken een steeds internationaler karakter gekregen. Een dergelijke cao-controle leidt vroeg of laat vaak tot een bedrijfsonderzoek van ISZW (Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid) of ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Omdat zij ook ruime ervaring heeft in het straf- en bestuursrecht, snapt zij die combinatie als geen ander. De vraag of bijvoorbeeld een (internationale) chauffeur de juiste beloning heeft gekregen kan zowel civielrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke consequenties hebben voor een werkgever.

Marsha heeft ook aan werkgeverszijde om tafel gezeten met FNV en CNV bij onderhandelingen over een collectieve regeling (die afwijkt van de CAO).

Naast de cao's is Marsha ook thuis in de verplichte bedrijfstakpensioenfondsregelingen. Marsha voert ook procedures aan werkgeverszijde tegen de Stichting Bpf wanneer zich een geschil voordoet. Veelal beoordeelt zij of bedrijven vallen onder de werkingssfeer van een collectieve arbeidsvoorwaarden-cao of onder een dergelijk verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds.

Uiteraard behoren ook individuele loonvorderingen van een of meerdere werknemers die voortvloeien uit de cao of arbeidsovereenkomst tot haar expertise. In alle zaken voorziet Marsha u graag van een eerlijk en gedegen advies.