C.E. (Corinne) Dettmeijer-Vermeulen

Corinne Dettmeijer is sinds 2006 Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Zij rapporteert aan de overheid over de aard en omvang van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen in Nederland. Haar rapportages informeren over wetgeving en handhaving, maar ook over preventie, vervolging van daders en slachtofferondersteuning. Aan de hand daarvan doet zij aanbevelingen over het beleid rondom deze kwesties.

In Leiden behaalde Corinne Dettmeijer haar doctoraat in Nederlands recht. Na het afronden van de RAIO-opleiding startte zij haar carrière als officier van justitie. Zij richtte zich op jeugd- en familiezaken, ook later als rechter en vicepresident van de rechtbank in Den Haag. Daarnaast is Corinne Dettmeijer actief betrokken bij verschillende (internationale) commissies en adviesorganen, zoals de Taskforce Mensenhandel en de High-level Global Taskforce to End Sexual Exploitation of Children in Travel and Tourism.

In 2015 en 2016 werd Corinne Dettmeijer verkozen tot één van Nederlands meest invloedrijke vrouwen in de categorie justitie en openbare orde van de Opzij Top 100.