Sdu Basisopleiding Mediation - MfN geaccrediteerd

Wilt u mediator worden en bent u op zoek naar de voor u meest geschikte opleiding? Heeft u bij uw werkzaamheden regelmatig te maken met conflictsituaties en wilt u weten hoe u daar effectief mee om kunt omgaan? Of wilt u voor uw persoonlijke ontwikkeling uw bemiddelingsvaardigheden uitbreiden en verbeteren? Er zijn vele redenen om een basisopleiding mediation te volgen.

Met de Basisopleiding Mediation van Sdu bekwaamt u zich in de voor een mediator benodigde kennis van conflicthantering en bemiddelingsvaardigheden. De docenten, Hans Kurvers en Simone Blok, zijn ervaren fulltime mediators. Zij brengen tijdens de opleiding veel ervaring mee uit de praktijk en bieden u de handvatten die u zoekt. Tijdens de basisopleiding staat de praktijk van de mediator namelijk centraal.

U beschikt na afloop van deze opleiding naast een uitstekende theoretische basis ook over de benodigde vaardigheden en inzichten op het gebied van mediation. Aan de hand van thematische opdrachten en praktijkgerichte rollenspellen gaat u gedurende de opleidingsdagen veelvuldig zelf aan de slag. Dit maakt dat u reflectiever, conflictvaardiger en krachtiger in beïnvloeden wordt.

Na afloop van de 9-daagse opleiding kunt u:
  • Standpunten onderscheiden van belangen en belangen boven tafel krijgen
  • Belangen, emoties en onderhandelingen in het mediationproces onderkennen en reguleren
  • Conflicten herkennen, conflictpatronen doorbreken en conflicten managen
  • Adequaat oplossingsrichtingen aanreiken voor conflicten
  • De juridische aspecten van mediations onderkennen, bemiddelen en mediations begeleiden
Deze opleiding zorgt dat u in staat bent om als mediator conflictsituaties te begeleiden naar een goede uitkomst voor alle partijen. Deze opleiding is de eerste stap naar uw mogelijke registratie als MfN-registermediator.

Direct inschrijven

Basisopleiding Mediation - MfN geaccrediteerd

Vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur - 17 september 2021 t/m 26 november 2021

Datum 17 september 2021

Onze docenten vertellen over de opleiding mediation

Startdata

Basisopleiding Mediation - MfN geaccrediteerd

Vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur - 17 september 2021 t/m 26 november 2021

Datum 17 september 2021

Wat zeggen de docenten over de opleiding?

"Tijdens de Sdu Basisopleiding Mediation zien wij dat de deelnemers vooral verrast zijn dat een andere kijk op conflicten zoveel kan opleveren zowel zakelijk als privé. 

Gedurende de opleiding maken we veelvuldig gebruik van rollenspellen. Wij krijgen vaak te horen dat het zo leerzaam is om rollenspellen te doen. Of u nu mediator bent of partij.

Tevens krijgen we vaak terug dat mensen uit hun comfortzone durven te stappen omdat deelnemers ervaren dat er een veilige leeromgeving wordt gecreëerd. Wij zien dat als trainers terug in de ontspannen sfeer in de groepen. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een lach. 

Speciaal voor deze opleiding hebben we een interactieve leeromgeving ontwikkeld. Wanneer u deelneemt aan deze opleiding krijgt u toegang tot deze omgeving, zodat u ook na de opleiding nog terecht kunt voor het huiswerk, de presentaties en toetsen kunt oefenen die gaan over de aanbevolen leerstof ter voorbereiding op het theorie-examen en het assessment. Het is ook de plek waar deelnemers voor hen belangrijke zaken met betrekking tot mediation
kunnen delen. Het gebeurt geregeld dat deelnemers leuke krantenartikelen of televisiefragmenten delen.

Deelnemers geven vaak terug dat ze nog nooit eerder een opleiding als deze hebben gevolgd; op maat en zo goed voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze vinden dat iedereen deze training zou moeten volgen."

Reacties deelnemers eerdere edities

“De Sdu Basisopleiding Mediation is afwisselend en enerverend. Ik raad hem iedereen aan die een basisopleiding mediation overweegt!”  Jasmin

"Een gedegen opleiding met enthousiaste trainers die heel praktijkgericht is. Blij mee!" Maartje

"Een leuke, leerzame, opleiding waar ik voor de rest van mijn loopbaan profijt van zal hebben." Karim

"Leerzaam! De vele rollenspelen waren zeer goed voor mij om ervaring op te doen met mediation. Fijne opleiding met goede digitale leeromgeving. Daarbij goede hulp en uitleg." Ilse

"Een mooie opstap naar een mogelijk nieuwe loopbaan. Het was super leuk en zeer leerzaam!" Hester

Overig aanbod binnen Mediation

Online cursus Introductie Mediation*

Een praktische kennismaking met mediation

Datum 22 november 2021

Tweedaagse verdiepingscursus mediation**

1 en 15 oktober. Conflict en emoties bij mediation en omgaan met moeilijke mensen

Datum 1 oktober 2021