media image

M. (Maurice) Essers

Advocaat-partner
Maurice Essers is advocaat en partner bij Clairfort Advocaten en is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht & mededingingsrecht.

Maurice Essers is specialist op het gebied van het mededingingsrecht, regulatory en het aanbestedingsrecht. Hij begeleidt bedrijven bij kartelonderzoeken van de ACM en de Europese Commissie. Ook leidt hij meldingstrajecten voor concentraties bij de ACM en de Europese Commissie. Verder procedeert Maurice regelmatig voor de Nederlandse rechters en het Hof van Justitie.

Op het gebied van het aanbestedingsrecht begeleidt Maurice inschrijvers bij aanbestedingsprocedures. Daarnaast geeft hij advies over de Aanbestedingswet, aanbestedingsbeleid, inkoopcontracten en schaarse rechten en begeleidt hij aanbestedingsaudits.

Maurice is auteur van het handboek “Aanbestedingsrecht voor overheden”. Ook is hij (hoofd)redacteur van diverse tijdschriften en vakbladen, zoals het Tijdschrift voor Staatssteun, het Nederlands tijdschrift voor Europees recht, Mededinging in de praktijk, Tekst & Commentaar Aanbestedingswet (Kluwer) en SDU Commentaar Aanbestedingswet.

Voordat hij zich in juli 2018 aansloot bij Clairfort Advocaten was Maurice ruim 15 jaar partner van de praktijkgroep Mededinging & Overheid van Loyens & Loeff te Amsterdam en werkte hij met zijn team anderhalf jaar onder de naam Essers Advocaten.

Spreekt tijdens