media image

J. (Jacob) Henriquez

Advocaat-Partner
Jacob Henriquez is advocaat en partner bij Ploum. Hij is gespecialiseerd in het bouwrecht en vastgoedrecht en wordt door zijn cliënten betrokken bij een breed scala aan complexe bouw, vastgoed en infrastructuur projecten.

Jacob adviseert en onderhandelt o.a. over geschikte samenwerkingsvormen, bij het project passende contractvormen (traditioneel, geïntegreerd, hybride) en de allocatie van projectspecifieke ontwerp- en uitvoeringsrisico’s. Tijdens de uitvoering en na oplevering van een project ondersteunt Jacob zijn cliënten o.a. bij discussies over gebreken en bij meerwerk- en vertragingsclaims.

Jacob adviseert ook over duurzame energieprojecten (bijv. de aanleg van zonneparken) en stelt EPC en O&M contracten op. Hij is ook betrokken geweest bij de realisatie van datacenters (FIDIC, UAV-GC 2005) en industriële projecten (FIDIC, D&B-contracten). Jacob heeft aantoonbare ervaring met de FIDIC contractmodellen (o.a. Yellow Book, Silver Book).

Jacob is een ervaren en overtuigende procesadvocaat. Hij heeft zijn cliënten op succesvolle wijze bijgestaan in complexe procedures bij de rechtbanken en gerechtshoven en in arbitrage o.a. bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA), het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en de International Court of Arbitration van het ICC.