media image

F.H.A. (Frank) ter Huurne

Advocaat/partner arbeidsrecht, Lexence N.V. advocaten & notarissen, Amsterdam.

Frank ter Huurne procedeert en adviseert op alle belangrijke gebieden van het algemene arbeidsrecht (met name individueel en collectief ontslagrecht). Hij is gespecialiseerd in (forensisch) onderzoek naar en de arbeidsrechtelijke gevolgen van fraude en het arbeidsrecht in de sport. Frank heeft uitgebreide proceservaring, zowel bij de ‘gewone' rechter als bij arbitrale colleges. Zijn cliënten zijn (beursgenoteerde) ondernemingen en statutair directeuren. In de sportwereld begeleidt Frank topsporters, voetbalclubs en sportbonden.
 
Frank is vaste docent van Sdu en verzorgt cursussen zoals 'Ontslag op staande voet', 'Fraude en integriteitschendingen in de publieke sector' en 'Fraude en integriteitschendingen op de werkvloer'. Ook publiceert hij regelmatig in (wetenschappelijke) vakbladen. Frank is lid van de European Employment Lawyers, de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, de Association of Certified Fraud Examiners en de Vereniging voor Sport en Recht.
 
Frank is sinds 2008 verbonden aan Lexence. Eerder werkte hij bij Brantjes Veerman Advocaten. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de specialisatie Arbeidsrecht aan de Grotius Academie. Frank is in 2003 beëdigd als advocaat.

Spreekt tijdens