Driedaagse Leergang Openbare Orde en Veiligheid

Of het nu gaat om sluiting van drugspanden, omgaan met verwarde personen, crisisbeheersing, woonoverlast of bijvoorbeeld vuurwerkproblematiek deze opleiding biedt u inzicht in de juridische instrumenten voor de aanpak ervan. Het helpt u de instrumenten in te zetten die het beste passen bij een bepaalde situatie.

11 november start de Driedaagse Leergang Openbare Orde en Veiligheid. In drie dagen leert u het bestuurs-, straf- en civielrechtelijke instrumentarium voor openbare orde en veiligheid goed kennen en vooral ook toe te passen. De vele praktijkcases die behandeld worden, zorgen voor een praktische vertaling van de veelheid en complexiteit aan wet- en regelgeving naar de praktijk
  • Dag 1 Rampenbestrijding en crisisbeheersing (11 november)
  • Dag 2 Ondermijning (25 november)
  • Dag 3 Verstoringen van de openbare orde (9 december)
Meer informatie over deze drie dagen vindt u in de brochure. Download hem gratis en vrijblijven. 

Direct inschrijven voor de opleiding

Driedaagse opleiding Openbare Orde en Veiligheid

Weet het juiste juridische instrument in te zetten op het juiste moment!

Datum 11 november 2021

Voor wie is deze opleiding?

Leidinggevenden, beleidsmedewerkers, juristen op gebied van Openbare Orde en Veiligheid, Toezicht en Handhaving, Leefbaarheid, Crisisbeheersing bij gemeenten, politie, veiligheidsregio's en ministeries. Advocaten bestuursrecht.

Onze docenten aan het woord

De Driedaagse Opleiding Openbare Orde en Veiligheid kunnen wij niet ontwikkelen zonder de inzet van onze  fantastische docenten. In verschillende korte interviews gaan zij in op de thema's van de opleiding en hun affiniteit met dit thema. 
thumbnail image

Erwin Krol & Christian Boxum over Wet MBVEO

Erwin Krol en Christian Boxumzijn onderzoekers en juridische adviseurs bij Pro Facto. Met hen spraken we spraken we over advisering rondom openbare orde en verligheid richting bestuurders.

thumbnail image

George Rasker over Ondermijning

Na ongeveer tien jaar gewerkt te hebben voor de Koninklijke Marine, vervulde George Rasker de afgelopen twintig jaar een groot aantal functies binnen het Openbaar Ministerie. Hij ging met ons in gesprek over ondermijning en de rol van bestuurders in de aanpak hiervan.

thumbnail image

Michelle Bruijn over drugscriminaliteit

Michelle Bruijn is universitair docent aan de vakgroep Algemene Rechtswetenschap, Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daarnaast is Michelle als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid (COOV). Met haar spraken we over de rol van bestuurders in de aanpak van drugscriminaliteit.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze opleiding nog vragen? Wilt u graag overleggen of de opleiding aansluit op uw behoeften? Neemt u dan gerust contact op met onze opleidingsmanager, Ellen Hoofs.

E-mail: e.hoofs@sdu.nl
Telefoon: 06 - 127 070 18