Sdu Opleidingen organiseert jaarlijks, samen met Inzicht in de OR, een reeks cursussen voor u als OR-lid. Op het gebied van verschillende thema's wordt u door topdocenten bijgepraat!

Hieronder vindt u het huidige aanbod aan cursussen.

Het aanbod

Inzicht in de OR: OR en Pensioen

Alles wat u moet weten over pensioen toegelicht!

Datum 7 april 2022

Inzicht in de OR: de financiële cyclus

Verdiep in twee ochtenden uw financiële kennis zodat u optimaal kan acteren als OR!

Datum 14 juni 2022

Inzicht in de OR: de financiële cyclus

Verdiep in twee ochtenden uw financiële kennis zodat u optimaal kan acteren als OR!

Datum 17 november 2022

Inzicht in de OR: Jaaroverzicht Medezeggenschapsrecht

Recente jurisprudentie, wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen

Datum 15 december 2022

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers: Hoe pakt u dit aan?

In een uitgebreid interview vertellen Rob Latten en Bob van Weert van de DeVerandermotOR.nl over de toegevoegde waarde en onmisbaarheid van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Zij richten zich in het dagelijks werk specifiek op het ondersteunen van ondernemingsraden. Dit doen ze met name vanuit een inhoudelijke adviseursrol bij (complexe) verandertrajecten zoals fusies, overnames en reorganisaties. Daarin kijken ze altijd vanuit het strategische en financiële perspectief alsmede de rol die HR speelt.

Inzicht in de OR: helpt de OR én de bestuurder vooruit

Als OR wilt u uiteraard het beste voor uw werknemers. Dit vraagt om veel inhoudelijke en actuele kennis over ieder OR-thema. In Inzicht in de OR is ieder OR-thema uitgebreid beschreven met praktijkcases, modelbrieven, uitgewerkte thema’s en de juiste wet- en regelgeving. Met Inzicht in de OR bieden wij u een digitaal totaalpakket waarmee u uw werkzaamheden snel en correct kunt uitvoeren. En waardoor u uw bestuurder goed onderlegd te woord kunt staan. Inzicht in de OR denkt mee en geeft antwoord op alle vragen waar u als OR-lid mee te maken krijgt. Duidelijke content en praktische voorbeelden zorgen voor optimalisatie, efficiëntie en gegronde juridische onderbouwing. Met onze tools, praktijkcases, practice notes, modelbrieven en regelgeving bieden we een digitaal totaalpakket.

Wilt u liever een handig naslagwerk van de WOR? Koop dan het boek Inzicht in de OR.  Inzicht zorgt ervoor dat u beslagen ten ijs komt. Op alle vlakken! Want onze uitgaven sluiten naadloos aan op de praktijk. Inzicht in de ondernemingsraad bevat een uitvoerige, artikelsgewijze toelichting bij de Wet op de ondernemingsraden, aangevuld met een actueel overzicht van relevante jurisprudentie en een aantal bijlagen met nuttige informatie over de rol van de ondernemingsraad in andere regelgeving (waaronder arbeidstijden, arbeidsomstandigheden en raden van commissarissen/raden van toezicht).

Kortom, Inzicht in de OR helpt ondernemingsraden verder!