J. (Job) van der Pijl

Job van der Pijl (1964) studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Eerder werkte hij bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam, de laatste acht jaar als partner. Job is sinds 2004 partner bij DingemansVanderKind.
 
Job heeft een brede juridische basis en was eerder ook actief op andere rechtsgebieden (IE/ICT, faillissementsrecht en mededingingsrecht). In dat kader volgde hij met succes de postdoctorale specialisatieopleidingen Europees & Nederlands Mededingingsrecht en Faillissementsrecht (INSOLAD). Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op het arbeidsrecht en volgde hij ook met succes de postdoctorale opleiding Grotius Arbeidsrecht.
 
Naast zijn werk als advocaat is hij als buitenpromovendus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij werkt aan een proefschrift over Arbeidsrecht & Insolventie. Job heeft ruime ervaring als docent, onder meer is hij als docent verbonden aan de VU Law Academy. Verder is hij bestuurslid (voorzitter) van de Stichting What Design Can Do (www.whatdesigncando.nl) en secretaris van het Tuchtcollege van de Vereniging van Haptotherapeuten.
 
Hij is lid van de volgende specialisatieverenigingen:
 
European Employment Lawyers Association (EELA)
Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA)