P.M. (Michael) Veder

Michael Veder is sinds 1 september 2012 als hoogleraar Burgerlijk recht, in het bijzonder het Insolventierecht, verbonden aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Hij is tevens adviseur van het Amsterdamse advocatenkantoor RESOR N.V. Daarnaast adviseert hij als Technical Assistance Advisor het IMF op het terrein van het insolventierecht. Hij is lid van de Expert Group on cross-border insolvency die de Europese Commissie adviseert over de herziening van de Europese Insolventieverordening.

Michael Veder studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en was van 1994 tot 2002 als docent en onderzoeker verbonden aan het OO&R. Van 2003 tot 2008 was hij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. In 2004 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op de dissertatie: Cross-Border Insolvency Proceedings and Security Rights. A comparison of Dutch and German law, the EC Insolvency Regulation and the UNCITRAL Model Law on Cross-Border Insolvency. Tot september 2012 was Michael Veder hoogleraar Burgerlijk recht, in het bijzonder goederenrecht, aan de Universiteit Utrecht. 

Michael Veder publiceert, doceert en adviseert op het terrein van het (rechtsvergelijkend en internationaal) zekerheden- en insolventierecht. Hij doet onderzoek binnen het programma Financiering, Zekerheden & Insolventie (OO&R) dat onder meer gericht is op de verschillende vormen van goederenrechtelijke en persoonlijke zekerheid in het kader van de financiering van ondernemingsactiviteiten en op de onderneming in financiële moeilijkheden.