M. (Melis) van der Wulp

Melis studeerde strafrecht in Rotterdam. In 2012 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op het proefschrift ‘Regulering van de Nederlandse trustsector’. Hij verzorgde onderwijs voor de sectie Strafrecht en was (gast)docent bij de sectie Financieel recht. Daarnaast was hij betrokken bij de herziening van de Wetboeken van Strafrecht en Strafvordering van Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Suriname. Melis is als docent verbonden aan de EUR, het Nederlands Compliance Instituut (NCI) en Licent Academy.

Daarnaast is hij redacteur van het tijdschrift Sanctierecht & Onderneming. Als advocaat is Melis onder andere werkzaam geweest bij Wladimiroff Advocaten. Melis is een veelgevraagd spreker, docent en adviseur op het terrein van wet- en regelgeving betreffende trustkantoren. Daarnaast verzorgt hij onderwijs op het terrein van het strafrecht en bestuursstrafrecht.

Melis is werkzaam op het gebied van het sanctierecht. Hij is gespecialiseerd in financiële toezichtwetgeving. Hij staat ondernemingen en privépersonen bij die worden verdacht van of geconfronteerd met fraude, overtreding van financiële wetgeving, arbeids- en verkeersongevallen en (internationale) corruptie. Hij adviseert bedrijven en particulieren die te maken krijgen met verzoeken en vorderingen van opsporingsdiensten, staat hen bij tijdens verhoren (als getuige of verdachte) door opsporingsambtenaren en verzorgt aangiftes voor bedrijven die slachtoffer zijn geworden van fraude. Melis is gespecialiseerd in het bijstaan van het slachtoffer en de benadeelde partij in het strafproces.