L.E.M. (Leo) Hendriks

Hij houdt zich in zijn praktijk voornamelijk bezig met het strafrecht in al zijn facetten tot en met cassatie bij de Hoge Raad. Naast de 'gewone' strafzaken ligt accent op fraude- en milieuzaken in het hele land. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrecht- advocaten. Hendriks is sinds 2002 tevens Raadsheer-Plaatsvervanger in de economische strafkamer van het Gerechtshof Arnhem.

Voordat hij advocaat werd, was Hendriks werkzaam in de universitaire wereld en was hij onder meer verbonden aan de Universiteit Maastricht (vakgroep straf(proces)recht van 1987 - 1992) en de Universiteit van Amsterdam (Centrum voor milieurecht van 1992 - 1995), waar hij in 1994 promoveerde op het onderwerp: Techniek en normstelling in het milieustrafrecht. Van 2001 - 2005 was hij naast advocaat eveneens verbonden aan de vakgroep straf(proces)recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Hendriks heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan. Het meest in het oog springen de boeken.
– Techniek en normstelling in het milieustrafrecht (diss. Uva 1994)
– Milieustrafrecht (serie studiepockets, 3e druk 2010)
– Gratie (serie Praktijkcahiers Strafrecht, 2006)

Daarnaast schreef hij vele artikelen, bijdragen in bundels en noten (als vaste annotator voor milieustrafrechtelijke uitspraken voor het Tijdschrift Milieu en Recht en meer recent voor Nieuwbrief Strafrecht Geannoteerd ).