media image

Frédérique ten Berge

Advocaat
Advocaat bij Ten Berge Leerkotte Advocaten, Utrecht, tevens bestuurslid van LANGZS (Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers).

Frédérique ten Berge heeft gestudeerd aan de Rijks Universiteit van Groningen en afgestudeerd in de richtingen privaat-en strafrecht. Ze is advocate sinds 1997. De eerste drie jaren heeft zij een algemene praktijk gevoerd met een accent op strafrecht en letselschade.

Vanaf 2000 is zij gespecialiseerd in het strafrecht alsmede ook het jeugdstrafrecht. In 2003 heeft zij de profileringscursus (vooropleiding specialisatiecursus) gevolgd bij het Pompe Instituut te Utrecht en in 2005 de specialisatiecursus strafrecht afgerond aan dat zelfde instituut.

Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten en is daarnaast lid van de Werkgroep Juridische Opvang van Slachtoffers van Seksuele Geweldsmisdrijven en bestuurslid van de werkgroep van strafrechtadvocaten te Utrecht. Zij verzorgt cursussen voor advocaten en leden van de rechtelijke macht.

Spreekt tijdens