Opleidingen & Events
  1. Home
  2. /
  3. Congressen
  4. /
  5. Voorlichtingsbijeenkomst MVK
inschrijven


Contact
Eventmanager
Suzanne Eijkemans
Telefoon: 06 - 51645880
E-mail: s.eijkemans@sdu.nl
Deel deze cursus

Terug naar het overzicht

Voorlichtingsbijeenkomst MVK


Strategisch je bedrijf stevig vooruit helpen in 2019? Preventie goed aanpakken!

Vooruitgang betekent opletten en kansen benutten. Het bedrijf heeft daarvoor vakkundig, gezond en gemotiveerd personeel nodig om mooie plannen uit te voeren. Als er in het bedrijf veel storingen en ongevallen zijn, of veel mensen ziek thuis zijn, wordt dat moeilijk. Door gerichte aandacht voor goede werkomstandigheden kan het bedrijf beter blijven presteren. Dat blijkt: investeren  in veilig en gezond werken betaalt zich dubbel terug.

Werkstress veroorzaakt de helft van het verzuim en een golf aan burn-outs. Fysieke belasting is de 2e verzuimoorzaak en leidt tot afgekeurd personeel.  Jaarlijks zijn er in Nederland duizenden kankergevallen door het werk en enkele honderdduizenden bedrijfsongevallen met letstel en verzuim. De overheid zet de o.a. Arbowet  in om het tij te keren. Wet en wetshandhaving worden regelmatig aangescherpt.   Bij de laatste wetswijziging is ruimte gemaakt voor meer preventieve inzet van de bedrijfsarts en heeft  de preventiemedewerker een wettelijke regierol gekregen in preventie. Een belangrijke maar moeilijke taak.

Vooruitgang boeken met een goed opgeleide  preventiemedewerker

De wettelijke term is interne deskundige. Dat is ook wat het bedrijf nodig heeft. Een werknemer die  deskundig is om oorzaken van onveilig en ongezond werk in het bedrijf vast te stellen. Belangrijker nog is dat de deskundige haalbare verbetertrajecten in gang kan zetten en andere arbodeskundigen kan begeleiden en aansturen. Hij/zij  moet goed kunnen samen werken met de werkgever en de OR. Dat vergt naast kennis en inzicht over gevaren en wetgeving ook  goede communicatieve vaardigheden. In de opleiding VakKundig PreventieMedewerker (VKPM) is dat op een didactisch slimme manier vorm gegeven. De deelnemers zijn er erg enthousiast over en ook over het aansluitende traject tot Middelbaar veiligheidskundige (MVK).

 

Meer weten, kom vrijblijvend naar de voorlichtingsbijeenkomst

Wilt u meer weten over de meest recente wettelijke eisen? Of over de praktische aanpak van arboverbetering? Of over de praktijkopleiding tot preventiekundige? Tijdens de voorlichtingbijeenkomst op 13 februari vertellen we u er graag meer over.


lees meer   


inschrijven

Programma


16.00 uur            Ontvangst bij SDU

16.30 uur            Welkom, door Gerard de Groot ( leergangmanager van de opleiding VKPM MVK)

16.45 uur            Intro arbobeheersing  en uitleg opleiding preventiekundige / MVK

18.15 uur            Vragenronde

18.30 uur            Napraten en afronden

 

Er zijn broodjes, fris, koffie en thee aanwezig.

Belangstellenden krijgen een infopakket mee.

Nog plaatsen beschikbaar

inschrijvenContact
Eventmanager
Suzanne Eijkemans
Telefoon: 06 - 51645880
E-mail: s.eijkemans@sdu.nl
Deel deze cursus

Terug naar het overzicht