Opleidingen & Events
 1. Home
 2. /
 3. Cursussen
 4. /
 5. MfN-basisopleiding mediation*
inschrijven


Sprekers


Contact
Inhoudelijke informatie
drs. Maaike van Buul
Manager Sdu Opleidingen & Events
(070) 378 95 23
m.v.buul@sdu.nl

U kunt ook contact opnemen met Dhr. Dominique Nelissen
(06) 20 39 23 63
Organisatorische informatie
drs. Iris Ydema
Opleidingsmanager Result Mediation
(020) 205 02 51
iris.ydema@resultmediation.nl
Deel deze cursus

Terug naar het overzicht
meer...

MfN-basisopleiding mediation*

Erkend door de Mediatorsfederatie Nederland


Bestemd voor: praktijkjuristen en andere hoger opgeleiden die mediator willen worden. Onze cursisten zijn onder andere werkzaam als: advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, directielid, manager, afdelingshoofd, personeelsfunctionaris, en vertrouwenspersoon.

Sdu Opleidingen & Events biedt samen met Result Mediation de kwalitatief hoogwaardige MfN-basisopleiding Mediation aan. U gaat werken aan uw basishouding en -vaardigheden als professioneel mediator. U maakt intensief kennis met alles wat nodig is om een mediation tot een goed einde te brengen en u ervaart hoe het is om mediator te zijn en wat mediation doet met partijen. Daarmee wordt uw inzicht in conflictdynamiek vergroot en worden uw onderhandelings- en mediationvaardigheden op een hoger, professioneel niveau gebracht. Dit alles gebeurt onder intensieve begeleiding van onze ervaren trainers Dominique Nelissen, Felix Merks en Josée van de Laar. Sinds 1995 hebben meer dan 2000 juristen en andere professionals deze opleiding gevolgd. De opleiding wordt gewaardeerd met een 9. 

Deze erkende basisopleiding biedt u de mogelijkheid om na het voldoen aan de overige eisen van het MfN toe te treden tot het MfN-register.

De opleiding bestaat uit 22 dagdelen, verdeeld over 9 dagen:
 • twee blokken van drie dagen training (in totaal 16 dagdelen)
 • een juridische dag (2 dagdelen)
 • twee dagen meelopen met een arbeidsmediator van Result Mediation (4 dagdelen)

De groepsgrootte varieert van 12 t/m 18 personen. Het 1e blok wordt verzorgd door twee trainers. In het 2e blok wordt uitgegaan van één trainer per circa 6 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de deelnemers.

De trainingsdagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners. Dit alles vindt plaats in de bosrijke omgeving van Hilton Royal Parc Soestduinen.

Iedere deelnemer aan de MfN-basisopleiding Mediation ontvangt:

 • Handboek Mediation
 • Het boek Juridische aspecten van mediation
 • Halfjaarabonnement op het Tijdschrift Conflicthantering

Daarnaast kunnen alle deelnemers het boek ‘Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator’ met 50% korting aanschaffen.

Wilt u geen mediator worden maar u wel bekwamen in onderhandelings- en mediationvaardigheden? Dan kunt zich inschrijven voor het zesdaagse programma Van onderhandelen naar mediation. U betaalt dan slechts € 6.500,-. 

De MfN-basisopleiding Mediation vindt doorgang bij een minimum van 12 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 18. 

Meer informatie? U kunt zich ook aanmelden voor onze voorlichtingsavond op 19 juni


lees meer   
inschrijven

Programma


Blok I (3 dagen, residentieel, 8,9 en 10 november)
Mediation betekent dat partijen hun onderhandelingen voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we in het eerste blok de aandacht op de aspecten van onderhandelen die voor de mediator essentieel zijn. In dit blok komen aan de orde: de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit. 

De theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgt u als deelnemer volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en er mee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken. 

Blok II (3 dagen, residentieel, 13, 14 en 15 november)
In dit blok wordt de aandacht volledig op het mediationproces gericht. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. U oefent veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als registratie, PE-activiteiten, ethiek en de institutionele kant van mediation.  

Juridische dag  (Juridische dag, 22 november)
Tijdens de juridische dag gaat u uitgebreid in op de juridische aspecten van mediation.

Praktijkdagen (2 dagen, tijd en datum nader te bepalen)
U zult twee dagen meelopen met een arbeidsmediator van Result Mediation. De mediator zal de gesprekken met u voor- en nabespreken.  

Nog plaatsen beschikbaar

inschrijvenContact
Inhoudelijke informatie
drs. Maaike van Buul
Manager Sdu Opleidingen & Events
(070) 378 95 23
m.v.buul@sdu.nl

U kunt ook contact opnemen met Dhr. Dominique Nelissen
(06) 20 39 23 63
Organisatorische informatie
drs. Iris Ydema
Opleidingsmanager Result Mediation
(020) 205 02 51
iris.ydema@resultmediation.nl
Deel deze cursus

Terug naar het overzicht