Opleidingen & Events
  1. Home
  2. /
  3. Cursussen
  4. /
  5. BTW update
inschrijven


Sprekers


Contact
Eventmanager
Suzanne Eijkemans
Telefoon: 06 - 51645880
E-mail: s.eijkemans@sdu.nl
Organisatorische informatie
Fariël Nasierkhan
Congrescoördinator
(070) 378 94 70
f.nasierkhan@sdu.nl
Deel deze cursus

Terug naar het overzicht

BTW update

Wat gaat er allemaal wijzigen


Het Europese btw-stelsel gaat na 25 jaar op de schop. Recent zijn door de Europese Commissie verschillende voorstellen gedaan om de bestaande btw-regels fraudebestendiger en bedrijfsvriendelijker te maken, De voorgestelde wijzigingen zullen naar verwachting per 1 januari 2019, 2021 en 2022 in werking treden. Hoewel dit nog ver weg lijkt, zijn de voorstellen dermate ingrijpend dat een gedegen voorbereiding raadzaam is om tijdig te kunnen anticiperen. Tijdens deze bijeenkomst praten vier topspecialisten uit de btw-praktijk u bij over de voorgestelde wijzigingen en de mogelijke fiscale gevolgen.

 


lees meer   


inschrijven

Programma


15:30 - 16:00 
Ontvangst met koffie

16:00 - 17:00 mr. Toon Vroon
Hoe gaat de Europese regeling voor waardebonnen, toegangskaartjes, telefoonkaarten e.d. er uit zien op 1 januari 2019? En hoe zit het met kortingsbonnen of als er moet worden bijbetaald? De vrijstelling voor kleine ondernemers gaat wijzigen. Maar hoe precies? Kan de voorbelasting nog wel in aftrek worden gebracht? Hoe moet de kleine ondernemer zich voorbereiden op de wijziging? Daarnaast gaat Toon in op de tariefswijziging per 1 januari van 6% naar 9%.

17:00 - 18:00 mr. Marja van den Oetelaar
Ook de sportvrijstelling wordt aangepast per 1 januari 2019. De vrijstelling is dan niet langer beperkt tot sportdiensten aan leden. Dit heeft onder meer consequenties voor sportstichtingen. Het nultarief voor zeeschepen wordt aangepast per 1 januari a.s. In 2020 moeten de zogenaamde Quick Fixes in de EU zijn ingevoerd. Het wordt dan eenvoudiger voorraden aan te houden bij uw klant in het buitenland. Bovendien komen er geharmoniseerde regels voor het aantonen van het nultarief. Marja zal ook ingaan op de vereenvoudigde ABC-regeling en wat daarin verandert.

18:00 - 19:00 
Diner

19:00 - 20:00 prof. Patrick Wille 
U hebt vast gelezen dat webwinkels hun omzet enorm zien groeien. Webwinkels hebben zich daardoor in vele landen van de EU moeten laten registeren. Met alle compliance kosten van dien. Dit was een reden voor de Europese Commissie om de bestaande regelingen te moderniseren. Hoe gaan deze nieuwe regelingen er uit zien? En wat verandert er voor platforms zoals Alibaba en Amazon? Volgens de laaste ontwikkelingen lijkt een harde Brexit van de baan. De oplossing is een douane-unie tussen de EU en het verenigd Koninkrijk, terwijl de Britten hier eerder juist allergisch voor leken te zijn. Voor de bijenkomst verwachten we nog meer duidelijkheid hierover.

20:00 - 21:00 prof. dr. Herman van Kesteren
Herman zet op heldere wijze uiteen wat die vaak moeilijk leesbare arresten van het Hof van Justitie nou eigenlijk voor de Nederlandse praktijk betekenen. Hij bespreekt de belangrijkste recent verschenen arresten. Ook bespreekt hij de wijziging in het systeem van intracommunautaire leveringen. Weet u dat u in 2022 niet langer het nultarief mag berekenen als u goederen verkoopt aan een Duits ondernemer? U moet dan Duitse btw berekenen. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Hoe weet u dan welk btw tarief van toepassing is? Moet u dan in het buitenland registeren om de buitenlandse btw af te dragen? Op deze en nog meer vragen krijgt u een antwoord tijdens dit congres.

21:00 - 21:30
Borrel

Nog plaatsen beschikbaar

inschrijvenContact
Eventmanager
Suzanne Eijkemans
Telefoon: 06 - 51645880
E-mail: s.eijkemans@sdu.nl
Organisatorische informatie
Fariël Nasierkhan
Congrescoördinator
(070) 378 94 70
f.nasierkhan@sdu.nl
Deel deze cursus

Terug naar het overzicht