Tweedaagse Privacywetgeving en de AVG

Verwerking en gebruik persoonsgegevens – Rechten en plichten – De AVG – Toezicht en Boetes

Inschrijven
  • Data
    9 apr 2021
    23 apr 2021
  • Locatie
    BCN Utrecht CS
  • Kosten
    € 1395,00 excl. BTW of 12 PO Deal punten
  • Punten
    12 NOvA Juridisch, 12 KNB

Informatie

Bestemd voor: advocaten en (bedrijfs)juristen

Sinds 25 mei 2018 is een groot deel van de nationale privacywetgeving komen te vervallen en is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Het is van groot belang voor organisaties (profit en non-profit) om nu aan de AVG te voldoen. 

Tijdens deze cursus krijgt u van experts in deze materie een helder en duidelijk overzicht van de privacywetgeving, de verantwoordelijkheden en verplichtingen van verwerkers van persoonsgegevens en de rechten van betrokkenen over hun persoonsgegevens.
Na het volgen van deze cursus heeft u een goed en helder overzicht van de aspecten rondom privacy, privacygegevens en -wetgeving en de AVG.

Programma

Dag 1
09:00 - 09:30

Ontvangst en inschrijven


09:30 - 11:00

Basisbeginselen privacyrecht Wbp en AVG

  • Definitie van persoonsgegevens
  • Zorgvuldigheid en transparantie
  • Grondslagen voor gebruik

11:00 - 11:15

Pauze


11:15 - 12:45

Basisbeginselen privacyrecht Wbp en AVG

  • Definitie van persoonsgegevens
  • Zorgvuldigheid en transparantie
  • Grondslagen voor gebruik

12:45 - 13:30

Lunch


13:30 - 15:00

De bewerkersovereenkomst

  • Nut en noodzaak
  • Inhoud
  • Contracteren en onderhandelen

15:00 - 15:15

Pauze


15:15 - 16:45

(omgaan met) Rechten van betrokkenen

  • Identificeren
  • Processen en procedures inrichten
  • Toezicht vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

09:00 - 09:30

Ontvangst en inschrijven


09:30 - 11:00

Basisbeginselen nader bekeken

  • Doelbinding
  • Gerechtvaardigd belang
  • Herleidbaarheid

11:00 - 11:15

Pauze


11:15 - 12:45

De bewerkersovereenkomst nader bekeken

  • Rolverdeling
  • Beveiliging
  • Modellen

12:45 - 13:30

Lunch


13:30 - 15:00

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

  • Wat gaat er veranderen?
  • De functionaris gegevensbescherming, PIA’s en registers
  • Toezicht en boetes
  • Al contracteren onder de AVG?

15:00 - 15:15

Pauze


15:15 - 16:45

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

  • Wat gaat er veranderen?
  • De functionaris gegevensbescherming, PIA’s en registers
  • Toezicht en boetes
  • Al contracteren onder de AVG?

Kosten

Normale prijs € 1395,00 excl. BTW
Betalen met PO Deal punten mogelijk
PO Deal punten 12 punten
Inschrijven

Punten

NOvA Juridisch

12 punten


KNB

12 punten


Contact

Congresmanager

Anne Nieuwhof

06 - 512 707 38
a.nieuwhof@sdu.nl

Deelnemersadministratie

Sdu Opleidingen & Events

070 - 378 96 97
opleidingen@sdu.nl

Senior congrescoördinator

Diana Vereecken

070 - 378 99 61
d.vereecken@sdu.nl