Tweedaagse Privacywetgeving en de AVG*

6 en 13 februari. Verwerking en gebruik persoonsgegevens – Rechten en plichten - De AVG – Toezicht en Boetes

Inschrijven
  • Kosten
    € 1395,00 € 1116,00 excl. BTW of 12 PO Deal punten
  • Rechtsgebied
    Intellectuele Eigendomsrecht, ICT & Privacy
    PO Deal aanbod
  • Punten
    12 NOvA Juridisch, 12 KNB
  • Datum
    6 februari 2020
  • Locatie
    BCN Utrecht CS

Informatie

Op 25 mei 2018 is een groot deel van de nationale privacywetgeving komen te vervallen en is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) nu van toepassing. Het is van groot belang voor organisaties (profit en non-profit) om nu aan de AVG te voldoen. 

Tijdens deze cursus krijgt u van experts in deze materie een helder en duidelijk overzicht van de privacywetgeving, de verantwoordelijkheden en verplichtingen van verwerkers van persoonsgegevens en de rechten van betrokkenen over hun persoonsgegevens. Na het volgen van deze cursus heeft u een goed en helder overzicht van veel aspecten rondom privacy, privacygegevens en -wetgeving en de AVG.

Bestemd voor: advocaten en (bedrijfs)juristen

Programma

09:30 - 16:45

Basisbeginselen privacyrecht Wbp en AVG, de bewerkersovereenkomst, omgaan met rechten van betrokkenen

09:00 – 09:30 uur
Ontvangst en registratie

09:30 – 11:00 uur
Basisbeginselen privacyrecht Wbp en AVG

- Definitie van persoonsgegevens
- Zorgvuldigheid en transparantie
- Grondslagen voor gebruik

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

11:00 – 11:15 uur
Pauze  

11:15 – 12:45 uur
Basisbeginselen privacyrecht Wbp en AVG (vervolg)

- Definitie van persoonsgegevens
- Zorgvuldigheid en transparantie
- Grondslagen voor gebruik

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

12:45 – 13:30 uur
Lunch  

13:30 – 15:00 uur
De bewerkersovereenkomst 

- Nut en noodzaak
- Inhoud
- Contracteren en onderhandelen

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

15:00 – 15:15 uur
Pauze  

15:15 – 16:45 uur
(omgaan met) rechten van betrokkenen

- Identificeren
- Processen en procedures inrichten
- Toezicht vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

DOCENTEN

09:30 - 16:45

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

09:00 – 09:30 uur
Ontvangst en registratie

09:30 – 11:00 uur
Basisbeginselen nader bekeken

- Doelbinding
- Gerechtvaardigd belang
- Herleidbaarheid

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

11:00 – 11:15 uur
Pauze  

11:15 – 12:45 uur
De bewerkersovereenkomst nader bekeken

- Rolverdeling
- Beveiliging
- Modellen

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

12:45 – 13:30 uur
Lunch  

13:30 – 15:00 uur
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

- Wat gaat er veranderen?
- De functionaris gegevensbescherming, PIA’s en registers
- Toezicht en boetes
- Al contracteren onder de AVG?

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

15:00 – 15:15 uur
Pauze  

15:15 – 16:45 uur
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (vervolg)

- Wat gaat er veranderen?
- De functionaris gegevensbescherming, PIA’s en registers
- Toezicht en boetes
- Al contracteren onder de AVG?

mr. J. (Jordan) Bailey
mr. A. (Arnoud) Engelfriet

DOCENTEN

Kosten

Normale prijs € 1395,00 excl. BTW
Vroegboekkorting € 1116,00 excl. BTW (€ 279,00 korting)
Betalen met PO Deal punten mogelijk
PO Deal punten 12 punten
Inschrijven

Punten

NOvA Juridisch


KNB


Contact

Deelnemersadministratie

Sdu Opleidingen & Events

070 - 378 96 97
opleidingen@sdu.nl

Senior congrescoördinator

Diana Vereecken

070 - 378 99 61
d.vereecken@sdu.nl

Teamleider Legal & Senior Congresmanager

drs. Crescens Akkermans

06 - 107 190 78
c.akkermans@sdu.nl