J.W. (Jeroen) Soeteman

Na zijn studie strafrecht en privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen ging Jeroen Soeteman in 1999 als advocaat aan de slag bij CMS Derks Star Busmann. In 2003 stapte hij over naar Korvinus Abeln advocaten, om zich volledig op het strafrecht toe te leggen. Hij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in zowel financieel/economisch als commuun strafrecht en is daarnaast regelmatig werkzaam in internationale strafzaken. Samen met Willem Jebbink startte hij in 2009 Jebbink Soeteman advocaten.

 

Jeroen Soeteman is docent op verschillende strafrechtelijke gebieden. Hij is docent (geweest) bij onder meer de SDU, de OSR, de SSR en de AvdR. Tevens is hij lid van de Commissie ‘Duurzaam stelsel gefinancierde rechtsbijstand’ van de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Hij is co-auteur van de nieuwste druk van het Handboek Verdediging, annotator van de Nieuwsbrief Strafrecht en heeft gepubliceerd in vakbladen en media. 

 

Jeroen Soeteman is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, van de European Criminal Bar Association en van het International European Young Defenders Network. Daarnaast maakt hij deel uit van het Legal Experts Advisory Panel van Fairtrials International.