media image

F.H.A. (Frank) ter Huurne

Advocaat-partner
mr. Frank ter Huurne is advocaat/partner arbeidsrecht bij Lexence N.V. advocaten & notarissen te Amsterdam.

Frank procedeert en adviseert op alle belangrijke gebieden van het algemene arbeidsrecht (met name individueel en collectief ontslagrecht). Hij is gespecialiseerd in onderzoek naar en de arbeidsrechtelijke gevolgen van fraude en integriteitsschendingen op de werkvloer. Frank heeft uitgebreide proceservaring, zowel bij de ‘gewone' rechter als bij arbitrale colleges. Zijn cliënten zijn grotere ondernemingen (zowel familiebedrijven als beursgenoteerd) en zorginstellingen. Vanuit zijn passie voor sport en zijn competitieve instelling heeft hij ook veel topsporters bijgestaan.

Frank publiceert regelmatig in (wetenschappelijke) vakbladen en hij is lid van de vereniging European Employment Lawyers, de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, de Association of Certified Fraud Examiners en de Vereniging voor Sport en Recht.

Frank is sinds 2008 verbonden aan Lexence. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de specialisatie Arbeidsrecht aan de Grotius Academie. Frank is in 2003 beëdigd als advocaat.