E.M. (Isabeth) Mijnarends

Isabeth Mijnarends (1966) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Leiden. Na haar studie werkte zij eerst 8 maanden voor de Internationale NGO Defence for Children International in Israël waarna zij in Leiden begon als Aio (en later als UD) bij Personen-, Familie- en Jeugdrecht.

In 1995 won zij met een artikel in de liber amicorum van prof. mr. Miek de Langen over de berechting van Palestijnse minderjarige, de Clavareau Prijs van het LUF waarmee zij terugging naar Israël voor aanvullend onderzoek. Tevens heeft ze een aantal maanden observaties gedaan bij het Kinderrechten Comite van de VN in Genève.

In 1999 verdedigde zij haar proefschrift "Minderjarig maar minderwaardig, Richtlijnen voor een verdragsconforme jeugdstrafrechtspleging". Hierna vertrok zij naar het Openbaar Ministerie waar zij in Den Haag haar opleiding als arrondissementsofficier genoot en in 2000 naar Utrecht vertrok om de jeugdportefeuille inhoud te geven. Sinds 2011 is zij coördinerend jongerenofficier Utrecht-Lelystad.