E. (Eva) Knipschild

Eva Knipschild is partner bij Kennedy Van der Laan. Zij houdt zich als advocaat bezig met alle aspecten van het arbeidsrecht. Zij adviseert en procedeert onder meer over (collectief) ontslag, de positie van de bestuurder, reorganisatie en overnames en medezeggenschapsrecht. Daarbij gaat haar bijzondere interesse uit naar de rechten en plichten rondom flexibele arbeidsrelaties en outsourcing/overgang van onderneming.

Eva is tevens MfN-registermediator (NMI registermediator) op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. In juni 2013 is de tweede druk van het boek ‘Arbeidsrecht en mediation’ (SDU 2013) uitgebracht, dat Eva als co-auteur bewerkte tot een volledig geactualiseerd boek.

Naast haar werk als advocaat en mediator is Eva redacteur van het arbeidsrechtelijke jurisprudentietijdschrift JAR en Tijdschrift voor de Arbeidspraktijk (TAP). Ook is Eva docent bij onder meer JAR Verklaard en de cursus Specialisatie Arbeidsmediation, alsmede diverse cursussen rondom de Wet Werk en Zekerheid. Daarnaast schrijft Eva maandelijks op MT.nl over ontwikkelingen in het arbeidsrecht.