Opleidingen & Events
  1. Home
  2. /
  3. Cursussen
  4. /
  5. KNB/WPNR Congres: Het levenstestament
inschrijven


Sprekers


Contact
drs. Maaike van Buul
Manager Opleidingen
(070) 378 95 23
m.v.buul@sdu.nl


Fariël Nasierkhan 
Congrescoördinator 
(070) 378 94 70
f.nasierkhan@sdu.nl

Terug naar het overzicht

KNB/WPNR Congres: Het levenstestament

Nader verfijnd


Bestemd voor: (kandidaat-)notarissen

Het notarieel levenstestament voorziet in een maatschappelijke behoefte, en hoe! Een document dat voor velen zo belangrijk is, verdient onze voortdurende aandacht.

Reden om tijdens het wetenschappelijk congres het fenomeen vanuit allerlei invalshoeken nader onder de loep te nemen. Niet alleen zal er aandacht zijn voor dogmatiek, maar vanzelfsprekend ook voor de praktijk van alle dag. U kunt daarom niet ontbreken op dit congres!

Het thema 'het levenstestament' wordt door de sprekers in zes korte en krachtige inleidingen vanuit verschillende invalshoeken gepresenteerd. Er zal met u gediscussieerd worden aan de hand van stellingen en naar aanleiding van diverse in boekvorm te bundelen bijdragen. Dit alles met als doel om de praktijk van het levenstestament nader te verfijnen.

Algemene ledenvergadering in de ochtend 
In de ochtend voorafgaand aan het Wetenschappelijk congres, vindt de Algemene ledenvergadering van de KNB plaats. U kunt zich voor alleen de ALV, alleen voor het congres of voor de ALV en het congres inschrijven. Bij inschrijving kunt u uw keuze aanvinken. Deelname aan de Algemene ledenvergadering is kosteloos. 

In aanloop naar het congres publiceert WPRN een 'rode draad' aan artikelen over het levenstestament. Leden van het KNB kunnen de artikelen via deze link downloaden. 
 


lees meer   
inschrijven

Programma


Freek Schols, Hoogleraar Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen, reacteur van het WPNR, is dagvoorzitter.

Sprekers:
- Ariadne Van den Broeck, Aspirant FWO – KU Leuven, Rector Roger Dillemans Instituut Familiaal Vermogensrecht
- Ellen Penders, Senior rechter, Rechtbank Midden-Nederland
- Herman Post, Programmamanager, Alzheimer Nederland
- Bernard Schols, Hoogleraar verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen, vaste medewerker van het WPNR
Jaap Sijmons, Hoogleraar Gezondheidsrecht, Molengraaff Instituut voor Privaatrecht, Departement Rechtsgeleerdheid, Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van  Universiteit Utrecht
- Leon Verstappen, Hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht, Rijksuniversiteit Groningen, redacteur van het WPNR

10:00 uur - 10:30 uur 
Ontvangst

10:30 uur - 12:30 uur
ALV

12:30 uur - 13:30 uur
Lunch (alleen voor de deelnemers die de hele dag aanwezig zijn)

13:30 uur - 15:00 uur
Deel I congres

15:00 uur - 15:30 uur
Pauze

15:30 uur - 17:15 uur
Deel II congres

17:15 uur - 18:00 uur
Borrel

Nog plaatsen beschikbaar

inschrijven